Kapcsolat:

Kerényi Zsuzsanna

menedzser

ankhtata@gmail.com


Köszönet:

Erős Ferenc

grafikus

MoonlightThief


Gyén Attila

weblapkészítő

gyenattila@gmail.com


Támogatóink:

nordart

Nord-Art


Penzión Anikó

Diakovce, Slovakia


Médiapartnerünk:

Zava-Rock Rádió

Zenekar >> Történet

A zenekar története 2006-ban kezdődött, amikor Csanády Dániel nekilátott zenésztársakat keresni maga mellé. Az Ankh születését 2008-ra tesszük, amikorra összeállt az első felállás és megkezdődött a saját dalok begyakorlása. Zenénk változatos, a kezdeti döngölős, hörgős melodeath metalt progresszív témákkal tarkítottuk. Majd szépen fokozatosan megjelentek a tiszta énekek, szimfonikus és folkos elemek, hangszerek. Egyre inkább észrevehetők a modern metal hatásai is.

Az első pár évben meghódítottuk a Dunántúlt és a Felvidéket. Többször vettünk részt tehetségkutatókon, mint pl. a 2009-es Local Heroes a Rockmaratonon.

2010-ben felvettük a We Are Gonna Fall és a Fontos Dolgok demó verzióit. (A dalokban szereplő zenészek: Csanády Dániel – basszusgitár, ének; Pálfi Tibor – billentyű; Rigó Márton – szólógitár; Schmidtmayer Gábor – ritmusgitár; a dobokat géppel oldottuk meg.)

2011 nyarán rögzítettük első kislemezünket Tükörterem címmel, amit végül 2012. június 20-án jelentettünk meg (szerzői kiadásban). 2012. október 2-től online terjesztésben is elérhető az anyag a Nail Records gondozásában. A lemezről több pozitív kritika is megjelent itthon és külföldön egyaránt. (A lemezen szereplő zenészek: Csanády Dániel – basszusgitár, ének; Henzer Géza – dobok; Kulcsár Szilvia – fuvola, vokál; Rigó Márton – szólógitár, hegedű, vokál; Schmidtmayer Gábor – ritmusgitár; Szücs Balázs - szimfonikus hangszerek és billentyű sávok.)

Első komolyabb koncertfelkéréseinket ezután kaptuk. Felléptünk a 2012-es Samhain Festen, a 2013-as Folk Farsangon és Rockmaratonon. Olyan zenekarokkal játszhattunk együtt, mint az Arkona, Korpiklaani, Metsatöll és a Dalriada.

Jelenleg az első lemezünk felvételére és megjelenésére készülünk.Ennek előhírnökeként március végén publikáltuk Night in the Forest c. dalunk.

Folyt. köv.